torstai 13. syyskuuta 2012

Mikä tämä blogi on olevinaan?


Tämä blogi on perustettu Kaurialan lukion ilmiö oppimis ohjelman tuotoksen keräys ja julkaisu tarkoitukseen. Blogin aiheena on kvantimekaanisen multiuniversumitulkinnan ilmiöiden vaikutus kohtaamisiin ja törmäämisiin. Tutustumme syvällisesti, mutta helposti ymmärrettävästi ja käytännön läheisesti multiuniversumin vaikutuksiin jokapäiväisiin ja arkisimpiin ilmiöihin.

Tämän ilmiö oppimisen tuotos toimii samalla filosofisena osana suuremmalle tutkielmalle "Multiuniversumi". Ajemmin CERN-projektin tuotoksen "Kvanttifysiikka kosmologiassa" on Multiuniversumi-tutkielman fysikaalinen osa. Fysikaalisesta osasta voi tiedustella Henrik Villaselta.

Miksi juuri tämä aihe?

Newton on kaadettu. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän ei ole mielekästä tarkastella maailmaa mieleemme niin syvästi juurtuneen Sir Newtonin fysikan avulla. Maailmaa totuudenmukaisemmin kuvaavat teoriat ovat kuitenkin melko vaikeasti ymmärrettäviä paitsi kvanttifysiikka. Toisin kuin usein ajatellaan niin kvanttifysiikka ei kuvaa vain erittäin pienissä mittakaavoissa ja matalissa energioissa tapahtuvia ilmiöitä. Kvanttimekaniikka on nimittäin niin perustava, että se selittää maailman ilmiöitä jokaisella tasolla. Tämä tekee siitä erittäin käytännönläheisen teorian jolloin siihen on helppo tarttua kenen tahansa. Voimme löytää kvanttimekaniikan arkisimmistakin asioista: valinnat, värit, ruoan pilaantuminen...

Mikä olisikaan tärkeämpää kuin ymmärtää arkipäiväisiä ilmiöitä. Täytyyhän meillä olla jotain mihin perustaa päätöksemme ja asenteemme.

Mitä on odotettavissa?

Lähdemme tutkimaan seuraavanlaisia asioita (lista voi vielä päivittyä):
  1. Miksi on monia maailmoja? Tavoitteena on ymmärtää monien rinnakkaismaailmankaikkeuksien teorian oikeutuksen kriteerit, eli tutkimme miksi monien rinnakkaismaailmankaikkeuksien (multiuniversumin) on oltava.
  2. Multiuniversumin universaaleista. Tutkitaan laskennan ja aivojen välistä yhteyttä
  3. Ihmisen valinnan mahdollisuus multiuniversumin ilmiöitä. Tavoitteena on ymmärtää selitys valinnan vapaudelle ja elämälle ylipäätänsä.
  4. Tästä kaikesta pidetään huikea esitelmä (jonkinlainen rento luento) paikassa X aikana T (varmentuu myöhemmin). Tervetuloa kaikille.
On todettava, että edellämainitussa multiuniversumin tutkimuskohteissa mikään niistä ei ole itsessään täysin selkeä ilman muita. Tutkimuskohteet 1-3 liittyvät kaikki toisiinsa eikä niitä ole mahdollistta ymmärtää erikseen.

Toivon vielä runsasta kommentointija ja huikeita keskusteluja. Sitten vain kohti multiuniversumin ymmärtämistä.

Henrik Villanen

1 kommentti:

  1. Huikea ja haasteellinen tavoite. Ainakin se tuntuu olevan selkeänä mielessäsi ja kuljet tietoisesti eteenpäin ilmiötäsi tutkien. Hyvää matkaa!

    VastaaPoista